Az NKA Könnyűzene Kollégiumának pályázatai

2017. 03. 15. CSTP Hírek

Öt témában írtak ki pályázatokat: hazai és külföldi koncertek, zenei nevelést segítő fellépések, hanganyagok készítése és képanyagok készítése, terjesztése.

A Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiuma (amely nem azonos a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiummal) nemrég öt pályázatot írt ki. A pályázatok beadási határideje április 11. A kollégium tízmillió forintos keretösszeggel írt ki pályázatot koncertek megvalósítására a környező országok magyarlakta területein. Ugyancsak tízmillió forint az összekerete a zenei nevelést támogató koncertekre kiírt pályázatnak. A kollégium szintén tízmillió forintot szán hazai koncertek megvalósítására (itt a teljes koncertköltség felére lehet pályázni), és nyolc-nyolcmillió forinttal támogatja a hang- és képfelvételek készítését. Lényeges, hogy a megvalósítás időtartama rendkívül szűk, mindössze három hónap, 2017. október 1-től december 31-ig tart.

Fontos, hogy idén lesz még egy kiírás. Ősszel a mostani 46 millió forintos keretnél jóval nagyobb összeget oszt majd szét a kollégium, nagyjából ugyanezekre a témákra. Ennek az az oka, hogy a jogkezelőktől beérkező források csak később kerülnek az NKA-hoz, így azokat a kollégium csak a második félévben tudja felhasználni. A pályázatok itt találhatók >>>